Jeg hadde besøk av mora mi og niesa mi i går.
Mor syntes at jeg hadde fått det så koselig, og hun svinset rundt og knipset bilder med mobilen sin – både ute og inne.
Jeg måtte jo servere noe når jeg fikk “Fint Fræmen”, så jeg lagde en eplepai.
Her er oppskrifta :
Smuldrepai med havregryn
1 pakke Piano vaniljekrem
4 epler
2 ss rårørsukker blandet med litt vaniljesukker
1 ts kanel (om du vil – jeg brukte det ikke)
100 g havregryn
100 g hvetemjøl
70 g økologisk rårørsukker (Vanlig sukker om du ikke har)
100 g meierismør
1. Smør ei paiform
2. Fordel vaniljekremen i bunnen.
3. Legg på eplebåter (Jeg skreller eplene.)
Strø sukker/vaniljesukker (og kanel) over eplene.
4. Smelt smøret.
5. Bland havregryn, hvetemjøl og sukker.
6. Tilsett smøret, og strø blandinga over eplene.
7. Stek ved ca 180 grader i 40 min, eller til eplene er møre……..
Noen synes kanskje at oppskrifta er veeeldig detaljert…….
…….men jeg har jo en fortid som PEDAGOG, må vite…..
Det siste punktet er, for øvrig, ganske så VESENTLIG.
Jeg sjekket ikke eplene før jeg serverte, så vi måtte nærmest tygge på harde livet……
…..i dobbel forstand!
Karidansen : “Åh, æpla er nesten rå!”
Niese : “Vi har da TENNER!”
Jeg satte kaka i ovnen igjen mens vi spiste første porsjon, og andre runde medførte derfor noe mindre tyggearbeid!!
Kaka var god, åkkesom!!!
(Den er nydelig med mjuk vaniljeis til!)
ser deilig ut! Jeg må kanskje gi det et forsøk (:
Det hørtes kjempegodt ut
eplekake er så friskt og godt 
Dette aå godt ut
Så deilig
Jeg skal kjøpe is nå 
helt enige ,vi er skapte med tenner,tenker kaka smakte helt nydelig eg
Flott med detaljert oppskrift..da kan selv en som ikke er så glad i å lage nye ting få det til!! Så topp det!! Høres helt nydelig ut!! kanskje prøve meg på denne engang..TAkk for tips!
Koselig med besøk av familien da :)) Paien så god ut…og jeg vil heller ha litt harde epler enn “blaute”..men akkurat passe er jo best :)) God helg <3
Den så veldig god ut

Jeg er ikke så glad i pai, men har smakt noen jeg liker litt
Fikk jeg vann i munnen. Skal jammen lage til søstersamling neste uke. Takk for tips. Har laget smuldrepai, men ikke med vaniljekrem
ha ha morsomt, “vi har da tenner”, herlig <3
Jeg liker detaljerte oppskrifter jeg… Har jeg ikke det blir det en dårlig matrett eller kake
keepingupwiththearmstrongs: Lettvint er den i alle fall. Bare husk å sjekke om eplene er møre….;)
Anne Grethe: Det er det – og særlig godt med syrlige , norske epler om høsten!
lisarorvik:
frodith: Is er godt – UTEN eplekake også, det!
fruensvilje:
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk! Ja, den er god og veldig lettvint å lage!
annebe: Ja, sånn er det med grønnsaker også – heller for lite kokt enn for mye!
Elin Slåen: Dette er ikke en vanlig pai, for det er ikke “Bunn” på den – annet enn vaniljekrem!
maiken: Så kosleig hvis du fikk tips til bakst! Så gjenstår det evt å se om den faller i smak hos Søstrene Sisters!
tepausen.blogg.no: Ikke sant?
Vera Lynn: Jeg liker også det – men når jeg laget vafler, slumper jeg!
Dere fikk dere sikkert en god latter over litt for lite stekte epler og da er jo selskapet vellykket i mine øyne!!!! Kos deg med restene. Her har yngste barnebarnet bakt fyrstekake. Det dufter herlig!
natheless: Ja, det ble jo litt komisk! Restene har jeg puttet i fryseren – ellers blir jeg bare gående å “Snokle”….