Eplekake “Al dente”….?

 

Jeg hadde besøk av mora mi og niesa mi i går.

Mor syntes at jeg hadde fått det så koselig, og hun svinset rundt og knipset bilder med mobilen sin –  både ute og inne.

Jeg måtte jo servere noe når jeg fikk “Fint Fræmen”, så jeg lagde en eplepai.

Her er oppskrifta :

 

Smuldrepai med havregryn

1 pakke Piano vaniljekrem

4 epler

2 ss rårørsukker blandet med litt vaniljesukker

1 ts kanel (om du vil – jeg brukte det ikke)

100 g havregryn

100 g hvetemjøl

70 g økologisk rårørsukker (Vanlig sukker om du ikke har)

100 g meierismør

 

1. Smør ei paiform

2. Fordel vaniljekremen i bunnen.

3. Legg på eplebåter (Jeg skreller eplene.)

    Strø sukker/vaniljesukker (og kanel) over eplene.

4. Smelt smøret.

5. Bland havregryn, hvetemjøl og sukker.

6. Tilsett smøret, og strø blandinga over eplene.

7. Stek ved ca 180 grader i 40 min, eller til eplene er møre……..

 

Noen synes kanskje at oppskrifta er veeeldig detaljert…….

…….men jeg har jo en fortid som PEDAGOG, må vite….. 😉

 

Det siste punktet er, for øvrig, ganske så VESENTLIG.

 

Jeg sjekket ikke eplene før jeg serverte, så vi måtte nærmest tygge på harde livet……

…..i dobbel forstand!

 

Karidansen : “Åh, æpla er nesten rå!”

Niese : “Vi har da TENNER!”

Jeg satte kaka i ovnen igjen mens vi spiste første porsjon, og andre runde medførte derfor noe mindre tyggearbeid!!

Kaka var god, åkkesom!!!

(Den er nydelig med mjuk vaniljeis til!)

 

25 kommentarer

Siste innlegg