Denne oppskrifta fikk jeg da jeg var på et matkurs i påska i fjor.
Jeg brukte fruktsalat + denne kremen til dessert i Juniors konfirmasjon i fjor høst.
Den gjorde lykke!
Dattera og jeg har prøvd oss fram og gjort noen endringer i forhold til grunnoppskrifta – og vi har fått tilbakemelding på at denne er bedre enn originalen……….
…………dessuten ikke FULLT så mektig….
……..men som Ingrid Espelid alltid har sagt :
“Det e’ jo ein SMAKSAK!”
I konfirmasjonen var vi 23 personer til bords. Da ganget vi oppskrifta med fire, og det ble MER enn rikelig………og vel så det!
Vi laget is av restene. Det fungerte fint.
Lime – krem
* 1 kartong Piano vaniljekrem (1/2 liter)
* 3 dl kremfløte
* 1,5 dl creme fraiche eller sæterrrømme (Ca 1/2 beger)
* Saften av 2 lime og revet skall av 1 lime
* Litt siktet melis – etter smak
1. Pisk kremfløten til den er litt mer enn halvstiv.
2. Rør inn vaniljekrem, creme fraiche og saften/skallet av limen
3. Tilsett melis etter smak. (Jeg pleier å bruke maks 1 ss, for jeg liker den litt frisk!)
Kremen holder seg fint i kjøleskap i 2-3 dager hvis den står tildekket.
Wow! Det hørtes sinnsykt godt ut:) screenshota denne oppskriften! Den må prøves en gang, helt klart!! Ha en super kveld kjære deg!
missmommy.blogg.no: Takk for det. Ja, jeg synes den er nydelig – friskere og mer holdbar enn bare pisket krem. Heller ikke så mektig.
Det så møe godt ut! Skjønner at det gjorde stor lykke….
Margrethe: Ja, godt – og ganske lettvint. Du skal ha lite kokkekunnskap hvis du ikke får til denne:
Så deilig da
Har aldri smakt det jeg 
frodith: Enkel å lage – sjøl for ei som påstår at hun ikke er noen kløpper på kjøkkenet!
Det er nok godt…får huske på det en gang … jeg har aldri hørt om det før jeg :))..men er jo glad i krem :))
annebe: Denne er friskere og bedre enn krem! På bløtkake ville jeg likevel ha foretrukket vanlig krem…eller ………. med frisk frukt som fyll, så tror jeg det hadde blitt ganske godt!
denne er nok frisk og god,stor porsjon fortsatt men skal jammen brøve den en gang vi er mange
fruensvilje: Ja, hvis gjestene har “Magamål” og bare vil ha en liten dæsj på fruktsalaten, så er dette rikelig til åtte-ti stk!:)
Den tar jeg vare på, og fra nå av heter den Dansekaris limekrem!!!!
natheless: Ha-ha…..grunnideen er jo ikke min. Det er ei dame som heter Brit Skurdal Braastad som er “Mor” til kremen…men vi har altså fikset litt på den, etter egen smak!
Nam. Det hørtes godt ut. Skal tro om jeg ikke må teste den ut
Min matgale verden: Ja, den er veldig god….Her i huset er den populær!:)
DEn skal jeg sannelig prøve, jeg gjør som natheless og kaller den for dansekaris…
maiken: Nå er jo ikke jeg opphavskvinne….har bare fikset litt på den…men hyggelig det!