Lime – krem!

 

Denne oppskrifta fikk jeg da jeg var på et matkurs i påska i fjor.

Jeg brukte fruktsalat + denne kremen til dessert i Juniors konfirmasjon i fjor høst.

Den gjorde lykke!

Dattera og jeg har prøvd oss fram og gjort noen endringer i forhold til grunnoppskrifta – og vi har fått tilbakemelding på at denne er bedre enn originalen……….

…………dessuten ikke FULLT så mektig….

……..men som Ingrid Espelid alltid har sagt :

“Det e’ jo ein SMAKSAK!”

 

I konfirmasjonen var vi 23 personer til bords. Da ganget vi oppskrifta med fire, og det ble MER enn rikelig………og vel så det! 

Vi laget is av restene. Det fungerte fint.

 

Lime – krem 

 

* 1 kartong Piano vaniljekrem (1/2 liter)

* 3 dl kremfløte

* 1,5 dl creme fraiche eller sæterrrømme (Ca 1/2 beger)

* Saften av 2 lime og revet skall av 1 lime

* Litt siktet melis – etter smak

 

1. Pisk kremfløten til den er litt mer enn halvstiv.

2. Rør inn vaniljekrem, creme fraiche og saften/skallet av limen

3. Tilsett melis etter smak. (Jeg pleier å bruke maks 1 ss, for jeg liker den litt frisk!)

 

Kremen holder seg fint i kjøleskap i 2-3 dager hvis den står tildekket.

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg