Tygge syltetøy?

 

Jeg er jo blitt ihuga Berit Nordstrand fan etter at jeg var på Ark Bokhandel og fikk kjøpt boka: “12 uker til et sunnere liv og en smalere midje” til den nette sum av kr 99,-

Det er vel ingen høy pris å betale for å komme i gang med et nytt og bedre liv?

Jeg er nå inne i min tredje uke…

 

Chiafrø er jo sunt. Fulle av omega 3 som de er!

Jeg har laget chiapudding av fettredusert kokosmjølk og chiafrø flere ganger.

For å piffe den opp litt, har jeg brukt frukt og bær på toppen.

Kirsebær er godt!

Jeg kjøper dem frosne fra frysedisken på Kiwi, og gir dem et oppkok.

Dette for å fjerne eventuelle skumle bakterier fra utlandet.

Ett av Berit Nordstrands viktigste råd, er å bytte ut raffinert, hvitt sukker med andre former for søtning.

Så: Her er det tilnærmet lik null og niks hvitt sukker som gjelder om dagen! 

 

Kirebærsyltetøyet ble søtet med ei teskje lønnesirup.

For å få det litt stivere, hadde jeg i to teskjeer gelatinpulver…

 

DET ble stivt syltetøy det!!

 

 

Hadde jeg velvet det på benken, så tror jeg jammen at det hadde tatt et spretthopp (i ren og skjær begeistring) før det hadde landet…

spenstig ble det!!

 

Det er bra å tygge maten godt har jeg hørt…

…så da er dette ekstra sunt på grunn av det også! 

Faktisk kan det hende at jeg forbrenner en kalori eller to ekstra…

…bare av all tygginga!

 

 

I dag hadde jeg forresten en telefonprat med ei venninne som også går på Berit Nordstrand-opplegg.

Vi har kommet omtrent like langt i løypa begge to.

Da er det jo hyggelig å fortelle hverandre hvordan det går, og backe hverandre litt?

Jeg: “Je synes faktisk at je har fått litt mindre muffin-maga?”

Venninne: “Å je syns det virker som je har fått litt mindre (Les: færre) cellulitter!”

 

Går det an å merke resultater så fort, egentlig?

 

Kan det kalles…

 

…forsiktig optimisme???

 

 

12 kommentarer
    1. måtte flire litt her,ser for meg syltetøyet i full hopphøgde :=),jeg har også Berit Norstrand bok,bare att jeg har fått diagnose IBS og i maten til Berit er det mange ingredienser jeg skal holde meg unna,men spennede å høre hvordan det går med deg da :=) og det gjelder å ha trua ja :=)

    2. Spennende dette her jo. Flink du synes jeg 🙂
      Jeg gikk på et Bra Mat kurs for halvannet år siden tror jeg det var. Dette for å motivere meg til å faktisk finne noe godt å spise. På det kurset ble vi frarådet både Fedon Lindberg og Berit Nordstrand pluss flere motediettkurer. Det var for all del sunt osv., men mange av motediettene har store mangler og er for ensformige i næringsinntaket. Ett eller annet sånt. Det var ikke noe i veien for å følge en diett en stund, men man måtte være svært forsiktig med å basere hele livsstilsendringen kun på disse diettene. Vi ble rådet og undervist i å spise variert og sunt, og vi lærte å lese hvor mye energi, kalorier, fett og sukker det er i forskjellige matvarer, og være oppmerksomme på dette når vi står i butikken for å gjøre våre matvarevalg. Jeg har blitt mer bevisst etter dette kurset. Så for meg i min hverdag ble det lettere å velge riktig mat.
      Synes du er så flink på å være bevisst på hva du spiser, og flink til å lage sunn mat. Så dette går helt sikkert riktige veien ♥
      God helg ♥

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg