Tempererte Tomater og Kobber-forsterket Kaffetrakter-Klenodium!

 

Skal det være et fat med Tempererte Tomater som tilbehør?

 

Vær så god!

 

Jeg har pleid å oppbevare tomater i kjøleskap, og spise dem kalde.

Anne (som bor i huset jeg skrev litt om i forrige innlegg) lærte meg noe nytt!

Tomater skal stå i romtemperatur en stund før de nytes!

Da kommer nemlig smaken og aromaen bedre fram.

Jeg er veldig glad i tomater, så dette tipset skal jeg ta med meg videre!

 

Keramikkfatet, som tomatene ligger på, er sjelden vare.

Det har en spesiell historie, og er altså ikke masseprodusert. 

Jeg husker ikke historien godt nok til å gjengi den, men fatet er spesielt og flott!

 

Kaffetraktere har vel begrenset levetid?

Men, om man tar godt vare på trakteren sin, så kan den holde ganske lenge!

 

Her ser du deler av et kaffetrakter-klenodium!

Lokket er forsterket med kobbertråd.

 

Trakteren er rundt 35 år gammel.

Det må vel kunne sies å være en respektabel alder for en kaffetrakter?

 

Når man liker å ta vare på ting, og har sansen for “antikviteteter og snurrepiperier”,

så kan det gi seg slike utslag.

Det er Per Aksel, mannen til Anne, som har forlenget levetiden til lokket.

 

 

På bildet under ser du min kaffetrakter.

Denne kaffe-trakteren er så absolutt også over sin “første ungdom”.

 

Jeg tror den kan være mellom 15 og 20 år gammel.

 

Jeg har skiftet ut lokket.

Det originale var av samme type som det Per Aksel har fikset på.

Trakteren fungerer helt fint!

 

Det er så fort gjort å kaste helt brukbare ting.

Jeg har gjort det mange ganger!

Imidlertid handler det jo om å ta vare på det som er brukbart,

framfor å forsøple sine omgivelser med unødige mengder avfall! 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg