Skylle oppvasken før den settes i maskina?

 

Jeg gjør alltid det.

 

For meg er det uaktuelt å sette dekketøy og bestikk fulle av halvveis inntørkede matrester rett inn i oppvaskmaskina.

 

Det er grenser for hva ei oppvaskmaskin kan klare å hanskes med.

I tillegg blir det møkkete, fettete og utrivelig i bunnen av maskina, dersom oppvasken er full av matrester når den settes inn.

 

Det tar noen dager å fylle opp ei maskin for den som bor alene.

 

Desto viktigere er det at det ikke sitter synlige matrester på det som blir stående der kanskje i to-tre dager.

 

Jeg har jobbet på steder der noen av de ansatte ikke har giddet å skylle av oppvasken.

Om man for eksempel har hatt et fellesmåltid med rømmegrøt, og noen bare har satt tallerkenene rett inn i maskina, er det en svare jobb å få spikket løs “limet” etter at maskina har gjort sitt beste.

Så er det bare å kjøre en ny runde i maskina…

…etter en omgang med iherdig “spikking” og skrubbing.

 

Det er dårlig bruk av tid i en travel jobbhverdag.

En form for latskap som fører til ekstrajobb for den som kommer etterpå.

(Jada, jeg vet…

Jeg leser ei bok som heter: “Omgitt av idioter?” for tida! 😉 )

 

For et par dager siden så jeg en artikkel om dette med håndtering av oppvask før den settes i maskina.

Produsenten av oppvaskmaskina Miele, mente at det ikke var nødvendig å skylle av oppvasken.

Maskina hadde bare “godt av” den jobben.

Flere “eksperter” har tidligere hevdet det samme. 

 

I denne artikkelen sto det om resultatet av en test.

En grundig sådan.

Det viste seg at den oppvasken som hadde blitt satt rett inn i maskina, ikke bare hadde synlige matrester på seg da vaska var ferdig..

Bakterietestene ga også utslag…

…som slett ikke var særlig hyggelige.

 

Testen avdekket også at oppvasken som hadde blitt godt skylt på forhånd, hadde svært lav forekomst av bakterier. 

Trykker du på lenken under, kommer du til artikkelen jeg sikter til:

 

Skyller du oppvasken før du setter inn i maskinen?

 

Joda, immunforsvaret vårt trenger bakterier å hanskes med, men vi trenger kanskje ikke  å få dem i oss via dårlig vasket dekketøy og bestikk?

 

Dessuten handler det om å ta vare på oppvaskmaskina.

Det er miljøvennlig å unngå å måtte skifte ut hvitevarer annethvert år fordi man ikke gidder å ta seg bryet med å fjerne fastbrente eller inntørkede matrester.

 

Jeg er slett ikke noe ordensmenneske.

Her får hybelkaninene innimellom litt for gode vilkår.

 

Men…jeg er veldig nøye med matstell og oppvask.

Jeg ville blitt veldig lei meg dersom noen fikk magetrøbbel fordi jeg hadde vært likesæl og lat når det kom til renslighet på kjøkkenet.

 

 

4 kommentarer
    1. Vi skyller alltid godt før vi setter inn i oppvaskmaskinen.. Som du skriver er det mer hygenisk..også føles det mer delikat å sette det inn da syns jeg… Vi er jo stort sett to som spiser her til hverdags..og da setter vi på maskinen ca annenhver dag… :))

    2. Ja, jeg skyller alltid! Også på jobben…. men jeg ser at flere av de andre ikke gjør det….! Blir ikke bra lukt her hjemme om jeg slurver….som du sier tar det lang tid å fylle oppmaskinen når man er bare en…. klem 😘

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg