Pannekaker med linser og havregryn!

 

Vanlige pannekaker består gjerne av mjølk, siktet hvetemjøl, salt og egg.

 

Jeg liker å eksperimentere litt.

Ofte tilsetter jeg derfor ingredienser som jeg tror gjør maten litt sunnere og mer næringsrik, uten at det går på bekostning av smaken.

 

Havregryn er det lenge siden jeg begynte å tilsette i pannekakerøra.

På jobben fikk jeg tips om at linser også kan brukes, så da begynte jeg med det.

Linser, egg, og mjølk er jo gode proteinkilder.

 

Pannekaker med havregryn og linser

 

5 dl helmjølk

3 dl siktet spelt (eller hvete)

1,5 dl lettkokte havregryn

1,5 dl røde linser

3 egg

1 lita ts Himalaya-salt

40 g smeltet meierismør

 

Ingrediensene minus helmjølka.

(Jeg lagde røra før jeg fant ut at jeg skulle ta dette bildet, og hadde derfor kvittet meg med mjølkekartongen.

En ekte matblogger gjør nok ikke slike tabber!)

 

Framgangsmåte:

Skyll linsene med kaldt vann i et dørslag.

Kok dem til de er møre og har svellet en god del. (Det tar bare noen få minutter)

Hell av vannet.

 

Hell 3 dl av mjølka i en bolle.

Tilsett siktet spelt, havregryn, kokte linser og salt.

Bland røra ved hjelp av håndmikser.

Bruk deretter stavmikser til røra er noenlunde jevn og glatt.

(Du må ikke, men pannekakene blir enklere å steke hvis du gjør dette.)

Tilsett resten av mjølka.

 

Tilsett eggene. Bruk håndmikseren.

Ha i smeltet smør til slutt.

La røra svelle. Helst minimum et par timer.

 

Glatt og fin røre ved hjelp av stavmikser!

Den kan gjerne fryses i om man ikke bruker den opp i løpet av to-tre dager.

 

Jeg pleier ofte å lage røra kvelden før jeg skal ha pannekakene.

Det blir jo litt ekstra tidkrevende å lage den når jeg tilsetter linser og havregryn.

 

Dessuten blir pannekakene lettere å steke når røra har fått svelle natta over.

 

Pannekaka “godgjør” seg i panna!

 

Nå begynner det å nærme seg!

 

Jeg har laget jordbærsyltetøy av en pose frossen bær.

Den som er i frysedisken på kolonialen må kokes.

Ellers er jeg veldig glad i rørt syltetøy. 

 

Jeg bruker 70 g rårørsukker til 400 g bær.

Jeg synes det er godt, for jeg er vokst opp med friskt syltetøy.

Mange synes nok at det blir lovlig surt, men det er bare en vanesak.

 

For å få syltetøyet litt mindre tyntflytende, bruker jeg gjerne stavmikser her også.

I tillegg går det an å tilsette et raspet eple under kokinga.

Det bidrar til mer stivelse om man vil unngå å bruke syltepulver.

 

 

Jeg spiste to slike pannekaker til lunsj rundt kl 13 i dag.

Da middagen var klar rundt kl 18, var jeg fortsatt ikke aller verst sulten, sjøl om jeg bare hadde knasket i meg et par gulrøtter som mellommåltid.

Vanlige pannekaker blir man ikke så god og mett av!

 

(Om jeg skal ha pannekaker til middag, kan det hende at jeg bruker f. eks kremost, purre og røkt ørret som fyll.)

 

4 kommentarer
      1. Begge deler er godt, men jeg er ikke så veldig glad i pasta eller ris. Vil heller ha poteter, brød eller flatbrød til maten hvis jeg skal ha karbohydrater til kjøtt eller fisk. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg