Om å begrense handleturene…og skrive menyliste!

 

Jeg har både Rema og Kiwi rett ved her jeg bor. Det er derfor veldig lettvint å springe på butikken…

Litt FOR lettvint, faktisk. Det blir fort planløst og tilfeldig.

Jeg fikk et tips av økonomiveileder Margrethe Otto Skar.

(Hun med økonomi – webinaret “Fra Frykt til Glede i din økonomi”.)

“Handle kolonialvarer en – eller maks to ganger pr uke. Planlegg innkjøpene og skriv handleliste.”

Det er veldig nyttig og besparende.

For: Hver gang jeg stikker innom butikken, kan jeg ha lett for å plukke med meg noe på impuls. Nå er det jo ikke noe galt i å gjøre det en gang i blant. Det kan imidlertid fort bli til at jeg ender opp med å kaste mat når jeg har så liten frysekapasitet som jeg har nå.

Her er ukas menyliste:

Her hadde jeg alt jeg trengte, unntatt ørret, torsk og et par grønnsaker.

Tunfisken (hermetikk) hadde jeg med meg på flyttelasset fra Ilseng. Den hadde nylig gått ut på dato, så det var greit å få brukt den.

Jeg kjøpte to skiver ørret som kostet ca 45 kr. Så frøs jeg den ene skiva til senere.

Torsken, som jeg skal ha i fiskesuppa i morgen, kostet 30 kr.

Jeg har meldt meg på flere kurs som koster en del. Jeg ser på det som en utdannelse i retning det å kunne arbeide som delvis sjølstendig næringsdrivende. Jeg ønsker å holde på med noe jeg virkelig liker, i stedet for bare å “ta en jobb” for å tjene penger.

Når inntekta er lita, må en være litt selektiv og se hvor en kan spare inn, uten å føle at det forringer livskvaliteten.

Jeg har vært på kolonialen to ganger denne uka. Et marsipanbrød til 11 kr var det eneste jeg kjøpte av “ufornuftige” ting.  Det er “innafor” synes jeg!

 

13 kommentarer
    1. Kan være smart med en plan ! Vi kaster nesten ikke mat..men jeg syns ofte det er slitsomt å sjekke hva jeg har..så kjøper med om jeg er i tvil..og som regel har jeg det i kjøleskapet fra før når jeg kommer hjem.. Ha en fin kveld <3

      1. Kjenner igjen den…Fordelen med å ha såpass liten plass som jeg har nå, er at jeg ikke KAN lagre så mye. På den måten er det lettere å holde oversikt og få brukt opp det man har. 🙂

    2. Jeg er HELT planløs på det området der 😀 Har jo butikkene nærmest i underetasjen her. Og jeg løper så lett ut om jeg vil ha noe. Kaster en del mat vi også. DET er dumt. Men sånn ellers så synes jeg det er greit at vi kan kose oss med maten her, og ikke tenke så mye på det. Jeg har penger pga jobben som ruller inn det vanlige. Og jeg bruker ikke så mye penger på annet. Denne uka har jeg spist ute en gang 🙂 Lurt at du gjør det sånn nå 🙂

    3. Vi har også “tatt oss i nakken her” og sparer faktisk mange penger på en måned. Min mann er superøkonomisk, så han skal vel ha æren. Men som du sier, liste – det er tingen.. Litt marsipan imellom er lov 🙂 Klem

    4. Så flott at du bruker tipsene mine Kari. Dette er det mest effektive jeg kjenner til – som har flere ringvirkninger enn egen økonomi. Selv ble jeg en bedre kokk, bruker mindre tid på innkjøp og planlegging, spiser sunnere fordi vi planlegger mat og f.eks. spiser fisk 3-4 ganger i uken, slipper å ha med meg sure unger i butikken, slipper å fylle opp skapene med dubletter, og det aller viktigste, vi kaster nesten ingenting. Mat er dyrt og resurskrevende å produsere og vi bør spise den maten vi kjøper. Takk for at du deler og selv tar ansvar.

    5. Planlegging er tingen. Og greie å planlegge hele ukas middagsmat er bare supert. Må nok dit jeg også. :). Både energisparende og økonomisk.

      1. Ja, det koster egentlig så lite (I dobbel forstand). Nå ser jeg nøye gjennom hva jeg har før jeg handler og planlegger middagene. Kan godt unne meg en god biff i blant, men de vanlige middagene skal være enkle og rimelige. 🙂

    6. Det er kjempelurt med sånne ukemenyer – da blir man mer bevisst og kan spare greit med penger (som kan brukes på noe moro)! Du er flink – klem <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg