Litt sær i matveien, eller?

 

Jeg la om kostholdet for to måneder siden.

 

For et par hundrelapper i måneden

har jeg mottatt masse oppskrifter og treningstips.

Inkludert i prisen var også et opplegg

som til dels var tilpasset mine ønsker og behov,

uten at jeg måtte betale noe ekstra for det.

 

I tillegg er jeg med i ei gruppe på Facebook, der vi deler erfaringer og tips!

Vi heier på hverandre

og oppmuntrer når noen gir uttrykk for at de sliter litt.

 

Hovedårsaken til at jeg begynte med dette,

var at jeg hadde trøstespist på meg en del ekstra kg i vinter.

 

Dessverre føltes det som om de fleste av dem hadde lagt seg rundt midten…

Magevalken tøt godt over bukselinninga når jeg satt i sofaen.

Jeg gikk stort sett i elastiske treningsbukser

fordi alle de vanlige buksene mine var blitt for trange.

 

Nå er 5 kg borte, og med dem det meste av det ekstra bukfettet.

 

I tillegg har fordøyelsen blitt noe bedre.

Dessuten har jeg mer energi!

 

Dette opplegget vil jeg fortsette med!

Treninga er av en slik art

at jeg fint kan gjøre de fleste øvelsene hjemme på stuegulvet.

(Jeg tar 15-20 minutter styrketrening og mobilitetstrening nesten daglig

i tillegg til at jeg går tur.)

 

Mange av middagsoppskriftene er komponert slik

at det tar maks 20 minutter å lage dem.

De rettene som det tar lengre tid å lage er “merket”.

 

Nå handler jeg mindre mat på impuls.

Jeg vet hvilke råvarer jeg trenger.

Totalt sett blir det derfor billigere.

Maten er “næringstett” og mettende.

 

Jeg unngår også de store blodsukkersvingningene.

(Som lett fører til ubehagelig sultfølelse og overspising.)

 

 

I forrige uke var jeg på en liten ferietur.

 

Dersom jeg er på besøk hos noen,

tenker jeg at jeg stort sett skal “Ta skikken dit je kjæm”.

Det gjelder også når det kommer til maten som serveres.

 

Hvordan skulle jeg løse dette,

uten å føle at jeg var “sær”,

eller at jeg skapte alt for mye bry for de jeg var gjest hos?

 

Min løsning ble som følger:

Jeg tok med meg noen skiver av mitt hjemmebakte nøttebrød.

Dessuten et stykke av min hjemmelagde pai.

(Bunnen er laget av malte mandler, kokosmjøl, fiberhusk, egg, vann, salt og olje

i stedet for hvetemjøl, vann og smør.)

I tillegg handlet jeg litt “grønnfor”, spekeskinke og egg.

 

Ellers spiste jeg det jeg fikk servert i løpet av turen.

 

Det finnes mange måter å imøtekomme på,

uten at det behøver å bli særlig mye ekstra jobb.

 

Om man for eksempel skal servere en salat,

går det an å ha noen av ingrediensene i små boller ved siden av

i stedet for å blande alt i samme bolle.

 

Helt konsekvent kommer jeg ikke til å være i sommer.

Men…

…jeg merker det veldig godt dersom jeg får i meg matvarer

som hvetemjøl, gjær, sukker, løk, purre og hvitløk.

Mengden kaffe bør også begrenses,

sjøl om ei kaffekjerring som meg gjerne vil pælme innpå!

 

Magen protesterer iherdig, rett og slett. 

 

Dagens middag: “Kylling garam masala”

og bagel, basert på mandelmjøl, Mozarella-ost, kremost og egg.

 

Begge deler smakte fortreffelig, og jeg ble mett på en behagelig måte.

 

Jeg lagde såpass stor porsjon at jeg kunne fryse ned to middager.

Da har jeg lettvint middag å ta med meg når jeg jobber ettermiddag/kveld.

 

 

 

8 kommentarer
    1. At fordøyelsen er bedre og du har mer energi må være en fin “bivirkning” som teller minst like mye som de kilo du mister…
      Du er nok endel av mange som har spist på deg noen ekstra kilo i vinter. Velkommen i klubben sier jeg…:)

      1. Hvis du søker på navnet Mari Krogshus så finner du en del om det. Jeg ønsker ikke å ha reklame på bloggen min. Derfor har jeg ikke skrevet direkte hva slags opplegg det er. 🙂

    2. Så flink du er! Det er jo så innmari viktig å tenke på hva en putter inn! Så blir det en god vane – både maten og treninga! Det er topp! Jeg skal være flink som jeg pleier, men det er klart at det skal være litt kos i ferien! Men aldeles ikke hver dag…. klem <3

    3. Så flink du er. Løk og hvitløk inneholder mye smak. Har du noe tips om hva en kan bruke istedenfor?

      1. Ja, jeg bruker hvitløkspulver og løkpulver fra krydderhyllene i kolonialen. Jeg får mindre luft i magen av det enn når jeg bruker fersk løk. Jeg bruker også en del krydderurter i tørket form. Dessuten er jeg glad i friske urter som f.eks koriander og basilikum. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg