Lavkarbo- lasagne med fisk – og litt om matpriser…

 

Jeg har laget noen lasagne-varianter gjennom tidene, men aldri med fisk.

 

I dag var jeg klar for min fiskelasagne-debut!

Jeg gledet meg til å gå til butikken for å kjøpe det jeg manglet!

 

I dag hadde jeg nemlig lyst til å være kreativ!

 

Denne oppskrifta er sjølkomponert, og rykende fersk!

(Jeg har sett på en del oppskrifter og hentet idéer rundt omkring, men dette er langt fra noen blåkopi.)

 

Fiske-lasagne a la Karidansen:

 

800 g. frossen sei (42 kr.)

(Jeg brukte to blokker av typen First Price)

1 boks hakkede tomater (9 kr.)

(kartong 390 g.)

3 grønnsaksbuljongterninger (7 kr.)

1 squash (20 kr.)

1 boks skivet sjampinjong (9 kr)

1,5 dl grønne linser (5 kr)

2 små løk (3 kr.)

3 fedd hvitløk (3 kr)

1.5 dl kokosmjølk med 18%fett (10 kr.)

1.5 dl Tine lett matfløte (11 kr)

2 ss tomatpuré (4 kr.)

1/2 pakke Tine Kremgo’ pepperost (8 kr)

200 g revet Norwegia (16 kr)

(Nå var det under 80 kr pr kg. for Norwegia.)

1 ss oregano, kvernet pepper + smør til steking (5 kr)

 

Til sammen: 152 kr.

(Hvis ikke dyskalkulien har spilt meg et puss igjen!)

 

Prisene blir jo litt sånn ca-priser…

…men jeg har vært nokså nøyaktig der det har vært mulig.

 

Jeg er av dem som normalt unner meg gode råvarer.

Blant annet kjøper jeg ofte økologiske produkter.

Samtidig tenker jeg at de rimelige variantene også gjør nytta si i blant.

I denne retten er det helt ok å bruke First Price frossenfisk.

 

Ellers er det faktisk slik at vi bruker forholdsvis mindre penger på mat nå enn det som var vanlig da jeg var ung.

Jeg husker at Norwegia-osten kostet 49 kr kilogrammet da jeg gikk på videregående…

…altså over halvparten av det jeg betalte for ett kilogram ost nå i dag.

Det er rundt 40 år siden!!

 

Da var gjennomsnittslønna antagelig godt under en fjerdedel av det den er i dag.

 

I full lærerstilling hadde jeg utbetalt i underkant av 7000,- i måneden da jeg begynte i min første jobb i 1986!

 

(Vel…det var en aldri så liten digresjon i denne sammenhengen…)

 

Her er alle ingrediensene, minus hvitløk og tomatpuré. 

(Det oppdaget jeg først da jeg var godt i gang med å lage maten.)

 

Slik gjør du:

 

Del opp fisken i små biter, og legg dem på en tallerken.

(Jeg synes det er veldig kjekt å gjøre dette når fisken er halvfrossen, for da er den enklere å dele opp.)

 

Hakk opp hvitløk og løk.

Kok linsene i ca 10 minutter og hell dem i en sil,

slik at vannet får rent godt av.

 

Stek fisken i smør i ei varm stekepanne. (Gjerne i to omganger,)

Ha fiskebitene over i en bolle eller lignende.

 

Fres hvitløk og løk i panna.

Tilsett linsene.

Tilsett pepperosten og la den smelte.

Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, kokosmjølk, matfløte,

champignon, grønnsaksbuljong, pepper og oregano.

 

Når dette har fått surre ei stund, har du i fisken.

 

Smør ei ildfast form, ca 25×30 cm.

Ha i et lag av blandinga i bunnen.

Skjær squashen i tynne skiver, og legg et lag oppå fiskeblandinga.

Legg på et nytt lag med fiskeblanding.

Dryss på ca halvparten av den revede osten.

Fortsett en runde til.

Avslutt med fiskeblanding og ost helt på toppen.

 

Stek lasagnen ved ca 200 grader i omkring 30 minutter.

 

Dette er i alle fall rikelig til seks middager for min del.

(Strengt tatt åtte, men jeg er glad i middagsmat!)

 

Det er enkelt å dele opp lasagnen når den er avkjølt. 

Den egner seg fint til å fryse ned.

 

Kjempegodt med dampet brokkoli som tilbehør!

(Jeg tok en liten porsjon til…!)

 

Alle er jo ikke like glade i fisk.

Mange barn rynker litt på nesa når det kommer fisk på middagsbordet.

 

I videoen forteller jeg en liten historie fra da mine håpefulle var adskillig yngre enn de er i dag!

 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg