Iskrem marinert i hønsekraft

 

Nye oppskrifter ser sikkert av og til dagens lys på grunn av et uhell.

For eksempel ved at kokken har forvekslet to sorter krydder.

 

Jeg har prøvd helstekt kylling med kanel…

Jeg fjernet skinnet, så den ble jo spiselig likevel…

 

Grøt med grillkrydder har jeg ennå ikke prøvd…

 

I frysedisken på Kiwi fant jeg nylig ei stor og frodig…

…Gullhøne!

Jeg har en mistanke om at hun aldri hadde lagt det store egget…

I motsetning til den magre, miserable medsøsteren jeg fant i en annen frysedisk, var hun nemlig usedvanlig velholdt! 

 

Jeg ventet besøk av bestevenninna fra Toten, så jeg planla god, gammeldags hønsefrikassé.

For sikkerhets skyld sendte jeg ei melding:

“Liker du høne?”

Svaret var ja…

…med en liten presisering:

“Ja, jeg liker GULLhøne!”

 

Og høna var faktisk god som gull!

Det var utrolig mye kjøtt på den!

Tenk: Fem store middagsporsjoner med hønsefrikasse!

Resten av kjøttet frøs jeg ned i to porsjoner.  Tanken var å lage hønsesuppe.

Jeg frøs også resten av krafta, slik at suppa skulle bli ekstra god!

 

I dag sto det hønsesuppe på menyen her…

Men: Da jeg dro fram den nederste skuffen i fryseskapet, ble jeg møtt av et begredelig syn:

 

Fire kroneis med sjokolade og en sandwich lå nedfrosset i hønsekraft.

Den ene boksen med hønsekraft var nesten tom!

 

Jeg tenkte ikke på å forevige fadesen, men jeg tok et bilde rett etter at jeg hadde tint opp og kastet isen…

 

Brutalt; men jeg hadde ikke lyst på iskrem med hønsekraft-smak…

 

Dessuten er jeg jo godt i gang med prosjektet :

“Kom inn i de klærne du har!”

 

Moralen er: Sjekk at boksen med kraft står rett før du forlater fryseskapet…

 

Det var husverten som var så elskverdig å legge igjen en del små-is i fryseboksen her.

Tidligere i høst har jeg både spist og servert is fra “depotet”.

 

Så gikk det altså den veien høna sparker…

…med restlageret…

 

6 kommentarer
    1. Mange arabiske retter har kanel i krydderiene til forskjellig kjøtt og sauser, så det kunne sikker vært riktig godt om du også hadde brukt litt andre kryddere i tillegg 🙂 Jeg har laget middager med kanel som en del av kryddermiksen jeg, og det har jo blitt riktig godt. Og kanel er jo også sunt, så ikke så dumt egentlig.
      Men is med kjøttkraft på høres ikke spesielt eksklusivt ut, det må jeg innrømme. Sånne uhell kan fort skje, har hatt noe lignende for lenge siden. Er mer påpasselig nå 🙂

      1. Ja, kanel er veldig godt, men en må vite hva annet krydder en skal blande det med i de kjøttrettene. Har aldri smakt arabisk mat tror jeg – bare indisk, og det er jeg veldig glad i. Jeg bruker kanel på havregrøten + solsikkefrø, noen mandler og littegranne flytende honning. Det er skikkelig godt, så det er “festfrokost”! 🙂

    2. Blæh… nei da blei det ikke noe is iallfall…. fort gjort med noen fadeser! Men hønsefrikasse hørtes godt ut – ca. 1000 år siden jeg smakte det, kjennes det ut som! Klemmer <3

      1. Ja, hønsefrikasse er kjempegod og lett mat. Brukte kålrot, gulrot, sellerirot, persillerot og sitron i sausen, foruten hønsekraft,fløte salt og pepper. Nam! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg