Hønseføtter og Gulerøtter…

 

Vel…det er vel ikke akkurat det jeg har spist til middag i dag…

Men…

…jeg har i alle fall spist suppe med hønsekjøtt, potet og gulrot.

 

Av og til kjøper jeg noe som kalles “Gullhøne”.

Det er store og kjøttfulle høns. De koster rundt 50 kr pr kg.

Det blir mye mat av ei høne på mellom 2.5 og 3 kg!!

 

Jeg har sjekket at det står “Opprinnelsesland Norge” på pakka.

Kjøtt fra andre steder i verden kjøper jeg nemlig ikke!

Unntaket har vært de få gangene jeg har vært i Syden

og har spist middag på restaurant.

 

Det er få land som er så restriktive som Norge

når det handler om bruk av antibiotika og sprøytemidler

i forbindelse med matproduksjon.

 

Vi importerer veldig mye av maten vi spiser her i landet.

 

For tida er det knapt isbergsalat å oppdrive i butikkene.

Det har nemlig vært dårlig vær i Spania,

og mye av isbergsalat-avlingen har gått dukken.

Det samme gjelder for hjertesalat.

 

Jeg har valgt crispysalat som erstatning.

Salat spiser jeg nemlig nesten daglig.

 

Hva om vi plutselig må klare oss med de råvarene

vi kan produsere her til lands?

Vi har ingen garanti for at vi kan fortsette med

å importere så mye mat.

 

Derfor er det viktig å støtte opp om matprodusentene her hjemme!

 

Jeg er ikke sikker på om gulrøttene og potetene

jeg brukte i dagens middag er produsert i Norge.

Både poteter og gulrøtter er imidlertid råvarer som vi kan dyrke her.

 

Her er resten av hønsekjøttet…

Det skal jeg lage hønsefrikasse av.

(I bakgrunnen ser du noe annet som vi kan være sjølforsynte med i Norge, nemlig havregryn.

Kaffen i kaffeboksen er det verre med…)

 

Til sammen blir det seks-sju rause middagsporsjoner ut av den høna.

 

Hønsekjøtt er veldig godt!

Det trenger lang koketid, men så blir det veldig saftig og mørt!

 

13 kommentarer
    1. Jeg tror det var i forrige århundre at jeg brukte hønsekjøtt i en rett. Jeg kommer ikke på å kjøpe det. Og så er jeg ikke så flink med middager bare til meg selv. Så den dagen ungene flytter ut, så blir det lite middagslaging.
      Men du er flink, og du er opplyst. Jeg foretrekker å kjøpe norsk mat, grønnsaker osv., så langt det er mulig ja. For jeg synes det smaker best 🙂
      Men ja, om vi kan være selvforsynt, det er jeg usikker på. Da må nok bøndene slutte å selge jorda si til utbygging, og heller begynne å dyrke noe.

      1. Ja, norsk mat har som regel god kvalitet. :)Det er ikke alle matbutikker som selger høne. De vanlige verpehønsene er det også lite kjøtt på. Jeg lager ofte store middagsporsjoner og fryser ned tre-fire porsjoner utenom den jeg spiser samme dag. På den måten har jeg lettvint middag flere ganger i uka. Det er langt fra alltid at bøndene har solgt jorda frivillig. Det har ofte vært et press fra kommunen om å avgi jord til tomter eller industribygg. Helt enig i at god matjord ikke bør bygges ned, men det kan også være et spørsmål om økonomi.

    2. Hopper over hønseføtter – men spiser gjerne resten 😋. Å bruke tid på god mat selv om jeg er enestående, det synes jeg at jeg fortjener 😊 ( og fryser er den enslige sin bestevenn )!

      Crispisalat dyrkes i Vestfold, og er nydelig. Og nå kjenner jeg at jeg gleder meg til ny sesong i andelslandbruket mitt ❤️.

      1. Ja, jeg synes det er viktig å lage meg god og sunn mat, sjøl om jeg bor alene! Jeg har ikke så stor fryseplass nå, men det er utrolig hva man får plass til i tre skuffer. 🙂

    3. …og hodet av en svane :). Den sangen sang jeg for ungene da de var små.
      Tror nok det er viktig å tenke på hva vi har innen grensene. Har veldig sansen for ordningen med reko-ringene. De selger lokalprodusert mat. Ellers er det mye en kan finne i naturen også utover nå. Sprøyting av matvarer og dyrevelferd er noe også prøver å ha fokus på.

      1. Ja, stuttreist mat er bra! Sjølsagt burde vi være flinkere til å ta vare på det som vokser i naturen. Her finnes det jo både bær og sopp for den som gidder plukke. 🙂

    4. Spiste mye hønsekjøtt før. Hønsefrikasse 🙂 Godt <3 Nå derimot er jeg jo blitt vegetarianer og klarer meg HELT uten 😀 Ha-ha.. Takk for hyggelig dag 🙂

    5. Jeg har ikke spist så mye høne, hva jeg vet da, for det går mest i kylling- og/eller kalkun her hos meg. Det er vel ikke akkurat noe forskjell på høne og kyllingen i smak tenker jeg, så lenge ho ikke er gammel 😉

      1. Ja, jeg spiser også langt oftere kylling. Det tar jo tid å tilberede høne, men det faller en god del rimeligere enn mye annet kjøtt. Det er lite bein og mye kjøtt på sånne gullhøner. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg