Skar’n få tel go’ mat………
…..så lyt’n ha gøtt ørkje……!!
I dag har je laga æljgryte.
Det er bra å få litt varjasjon i frå julematen.
Je broner kjøttet i mei’rismør (NB : ITTE mellangsj!!)
Je har på ‘økkologisk havsalt og grovkverne’ pepper.
Så broner je løk som je har ti.
Så telsætt je creme fraiche, litt grønnsakbuljong, no’n knuste enerbær og non skiver me’ bronost (G-fæmogtrædve)
Når dætta får sti’i og go’gjort seg ei stønn…….
…..DA blir det gøtt!!!
Attåt æljgryta har je sallat, selskapsærter, kokt pottet og rørt tyttebær i i frå Ælv’rom………
Det er a’ mor (85) som har plokke tyttebær åt meg.
Je rører bæra me’ litt økkologisk rårørsokker.
Når je bruker detta sokkeret, så treng je itte å bruke så MYE,………
……..for det er søtere hell vanlig sokker!
Mmmmmmmmm………..!!
mmmm ser godt ut. Ha en fin dag i morgen.
Ååå, det hørtes gæærgøtt ut 😉
Ja, det ble sikkert kjempegodt 🙂
Deilig….ble litt sulten nå.
Det så møe godt ut! 🙂
Det så jammen meg godt ut:) Elg gryte er noe av det beste jeg spiser hvertfall:) Ha en strålende dag, er litt sent ute med kommentarene mine jeg:)
Takk for tips…deilig mat ser det ut som :)) Så bra å plukke tyttebær i den alderen…
Her har det vært fisk et par dager nå etter to dager med ribbe og feit mat…:)) Kos deg videre i jula..med fri eller på jobb <3
Regner med at ørkje er råvarer eller virke, hvertfall ikke slengdisse…:)
“utn førsto æg alt” (strilsk).
Og godt er det, selv om jeg må bytte ut kjøttet, er jeg veldig glad i all sausemat…
tepausen.blogg.no: Takk! 🙂
frodith: Ja, jeg sier gørgøtt, men mora mi, som er fra Solør, sier gærgætt! 😉
Mariann Sæther Tokle: Det ble det! 😀
Siv Svanem: 🙂
Margrethe: Det var det. Har igjen rester, så det blir nok reprise i morgen! 🙂
birdbay: Det står i stil med meg : Er sent uten med både kommentarer og svar, jeg! 😉
annebe: Fisk er en god avveksling fra den kraftige julematen. Her skal vi ha kyllingsuppe i dag. Jeg har pyntet og ryddet litt i dag, og dattera lager maten. Snart får vi besøk av de nyforlovede! 😀
maiken: Helt riktig!! Bra at du forsto resten! 😉