Svar på “dialektgåtene”…

 

Det var ikke mange som prøvde seg på dialektgåtene jeg skrev om i dialektinnlegget for noen dager siden, men de som prøvde skal sjølsagt få svar!

trevali(g) =  vanskelig , strevsomt å få til (Gjerne om noe praktisk) 

kute = løpe/springe

spekt = frossent  (Blir gjerne brukt om et kjøttstykke som kommer rett fra dypfryseren)

10 kommentarer
  1. Oj…jeg tror jeg glemte det, for husker at jeg leste ordene. Men jeg ser jo her, at jeg nok ville ha vært totalt på villspor om jeg hadde prøvd meg 😉 Vi har jo noen “rare” ord i min dialekt også, som sikkert er umulig for andre å forstå 😉 Artig å lese om i alle fall 🙂

  2. Se der ja..Jeg tenkte på han som var “speken og flat som ei fjøl” i den Brumundøl sangen jeg..så jeg trodde jo han var veldig mager da…hehe…kanskje han var litt kald….eller at det har en annen betydning på den dialekten…Fint med fasit iallefall :))

  3. Disse hadde jeg ikke klart å tyde, desverre. Liker godt å høre ulike dialekter, men innrømmer at jeg ikke er flink å holde på min egen “havstrildialekt”. Jeg snakker bergensk til daglig, men “knoter” godt når jeg snakker med mine søstre eller andre i familien. Jeg misliker sterkt å snakke med ø-ar-dvs. en blanding av ø og æ.Det er forferdelig stygt….:)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg