“Hemlaga fiskegrateng!”

 

Dattera mi har kommet hjem på ferie. I dag skulle hun og jeg være her alene, så da fikk hun velge meny.

Det ble “Hemlaga fiskegrateng”.

 

Fiskegrateng (Nok til 4-5 personer)

600 gram sei- eller torskefilet

1 purre

75 gram meierismør

100 gram hvetemjøl eller speltmjøl

4 dl helmjølk

5 egg

salt (jeg bruker maldonsalt eller økologisk havsalt)

kvernet pepper

revet muskat

 

1. Fordel fiskefileten i en smurt, ildfast form. Strø over skåret purre og litt salt og pepper.

2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett mjølet.

3. Spe med varm mjølk til det blir en tjukk fløyelsgrøt.

4. Skill eggene. Ha plommene i grøten (litt avkjølt)

5. Ha i litt salt, pepper og revet muskat. 

6. Pisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røra.

7. Hell blandinga over fisken, og dryss strøkavring på toppen. (Deilig skorpe!)

 

Stek i 30-40 min ved 180 grader.

Server f. eks med kokt potet, revet gulrot og smeltet smør.

 

Dette er rimelig mat. Jeg kjøper “First Price” seifilet. Den koster ca 15 kr for 625 gram. De har den på Spar og Kiwi. Den egner seg utmerket til dette formålet!

Totalt sett blir dette middag til godt under 100-lappen, og rikelig til 4-5 personer.


Je skyndte meg å ta bilde tå’n før’n kollapse’…….

 

Gøtt vart det!

 

12 kommentarer
    1. Det så jo faktisk veldig godt ut.. nå er ikke jeg akkurat mest kjent for å juble for fiskegrateng. Det er nok noe historisk ved det, og særlig når den er full av makaroni. Men nå er jeg jo nesten alt etende selv om det er favoritter og mindre favoritter 🙂 Men det er jo helt herlig når ungdommen velger fisk 🙂

    2. Tusen takk for oppskriften 🙂 Det er jammen lenge siden jeg har hatt fiskegrateng, og nå fikk jeg jammen lyst på det.
      I morgen får jeg besøk av min mamma og hennes søster med samboer. Planen var å lage kjøttkaker, men nå fikk jeg mer lyst på fiskegrateng. Nå blir det valgets kval her altså 🙂 Men oppskriften er nå bokmerket her på min bærbare 🙂

    3. Eva: Hyggelig det! 🙂 Ja, du får se hva du får lyst til! Den er ganske “lett” i og med at det er såpass mye egg i den. Dessuten er den uten makaroni. :)!

    4. Din datter kommer, min reiser, fiskemiddager får de begge…:) Jeg har ikke laget fiskegrateng uten makaroni, men tror nok denne er god , når du har så mange egg i.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg