God muffinsoppskrift?

Er det noen av dere bloggdamer som har det “På lager”  f. eks i et ferdigskrevet innlegg? Eller vet dere om en oppskrift som dere synes er god?? Sønnen min går i 10. klasse og det skal være avslutningsfest på torsdag den 18. Jeg er en av dem som skal bake. Det skal være sånne kaker som man kan ta i “klypa”. Derfor tenkte jeg at muffins er “Knupplurt”

Jeg skal IKKE fylle dem med rabarbra. Det har jeg prøvd før. Den sank til bunns og gjorde at muffinsformene ble fuktige og gikk i oppløsning.

Kanske blåbærmuffins? Har en del blåbær i fryseren.

Jeg synes ikke jeg har fått til noe fine muffins, eller formkaker for den slags skyld. Jeg er god til å lage bløtkake og boller! Ellers er det litt ymse…..

Da mora mi skulle feire 70-årsdag for en del år  tilbake, tilbød søstra mi og jeg at vi kunne bake hver vår kake.

Mor takket iherdig nei!

Søstra mi konkluderte med følgende :

– A mor vil itte at vi skar baka, for ho er redd for at gjesta skar tru at det er HO som har baka de kaken’ VI kjæm med……

Lurer på om a’ søster traff spikeren på hue der, gitt! 😉

 

Tips mottas med takk! 😀

18 kommentarer
    1. Altså nå er jeg ingen baker, faktisk den eneste tingen jeg har holdt meg unna av husarbeid, og har sikkert sammenheng med at jeg ikke er noen kakemons, og madammen ikke tåler laktose og har diabetes. Men jeg googlet og stjal ei oppskrift som jeg syns dufta godt. Bare for å bidra til valgets kval når oppskriftene hagler inn 🙂
      Ingredienser
      2 store egg
      3 dl sukker
      3 dl lettrømme
      3,5 dl hvetemel
      2 ts bakepulver
      Fyll:
      2 dl friske blåbær
      1 ss hvetemel
      Pynt:
      melisdryss
      Fremgangsmåte
      Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
      Bland ca 1 dl av blåbærene med litt hvetemel (dette forhindrer at blåbærene synker til bunnen av formen under stekingen) og vend blåbærene inn i deigen til slutt.
      Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle. Stikk resten av blåbærene litt ned i deigen på toppen av muffinsene.
      Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet. Pynt med å sikte over litt melis før servering.
      Tips
      Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 18 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.
      Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.
      Muffinsene får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.
      Muffinsene er kjempefin å fryse.

    2. Hei og hå, må bare ønske deg og sønnen lykke til. Har dessverre ingen oppskrift her akkurat nå. Og så ønsker jeg en fin dag :).

    3. dedicat: Tusen takk, Dedicat! Litt moro at oppskrifta kom fra en kant der jeg kanskje minst ventet det!;) Eller – nå vet jeg jo at du og Madammen er noen racere på kjøkkenet. Litt spennende med creme fraice i. DEt har jeg ikke prøvd før. Lurt å rulle blåbæra i hvetemjøl. Tror jeg går for denne! Jeg har ikke muffinsbrett, men det går sikkert greit med papirformer?:D

    4. fruensvilje: Det er mange som skal bake, så det blir noe for enhver smak. Regner med at det blir mange langpannekaker med sjokolade, så jeg tenker jeg vil lage noe annet. Jeg vet at Junior liker muffins. 😀

    5. Ler,, så moro,, nå vet jeg at madammen er flittig leser av din blogg,, så nå frykter jeg å bli satt i bakinga 😛 jaggu,, det blir i såfall et blogginnlegg..

    6. dedicat: Ha-ha….. Ja, da får vi bake muffins begge to – og så kan vi legge ut bilder å se hvem som får til “De fineste”!!!! 😉 Ut fra de muffinsene jeg har prestert før, har du lite å frykte! 😀

    7. Jeg lager jo ikke mat i hele tatt..Men jeg vet om noen middagsmuffins som er gode. Der skal det være kesam i , og litt mel, og gjerne litt ost tror jeg, og kanskje noen skinkebiter.. Jeg har ikke oppskriften lenger, men vi lagde med elevene på skolekjøkkenet… 😀 Men nå tror jeg Dedicat er bedre på sånt ja 😀

    8. frodith: Her skulle det være kake. Din variant er vel mer “lunsjmat”. (Men sikkert gode!) 🙂 Så denne gangen satser jeg på oppskrifta til Dedicat! 😉

    9. Dette er min egen oppskrift. Veldig enkel, så lykke til!
      NATHELESSMUFFINS
      3 store egg
      ca 120 g hvetemel
      150 g sukker
      1 ½ ts bakepulver
      3 ss smeltet smør
      kokesjokolade
      Bland alt sammen med en sleiv, unntatt sjokolade. Ikke rør i det for lenge, da blir muffinsene seige. Hell røren i smurte, store muffinsformer av aluminium. Fyll dem litt mer enn 1/2 opp. Det blir ca. 8 former. Bruker du mindre formen, blir det flere muffins, men de kan ikke steke like lenge! Legg litt hakket kokosjokolade i hver form. Stek dem ved ca. 180 grader i 20-25 minutter. Server dem varme med is, krem eller vaniljekesam. Du kan også pynte dem med melisglasur eller smørkrem, ostekrem eller lignende.

    10. natheless: Tusen takk for oppskrift. Jeg får ikke servert dem varme i akkurat denne sammenhengen, men kanskje jeg prøver oppskrifta en annen dag! 😀

    11. Du behøver ikke servere dem varme. Lettvint oppskrift, og du kan tilsette frosne blåbær eller rosiner i røra også. Håper du har fikset baksten allerede, så du ikke behøver å ta natta til hjelp. 🙂

    12. Nå er nok jeg litt sent ute her…men likevel, om du skulle trenge en muffinsoppskrift ved en senere anledning, så kan jeg virkelig anbefale denne.
      http://www.mylittlekitchen.no/2013/09/02/brownie-cupcakes/
      Etter at min datter laget denne første gang, da var hun 13 år gammel, så har vi kun bakt denne. De er saftige og gode, og fristende, og blir alltid revet bort fra fatet <3 Det er faktisk sånn at jeg setter et par til side, sånn at jeg har til litt senere eller dagen etterpå 🙂 Jeg baker dem i vanlige små muffinsformer. Knallgode og veldig enkle å lage 🙂
      Da det var avslutningsfest når min sønn gikk ut av 10., var det bakt så mange kunstferdige festkaker at det kunne ta pusten fra alle og enhver. Jeg er glad det ikke var jeg som hadde den oppgaven 😉 Men der var kriteriet at det skulle være festkaker. Eller festmuffins. Derfor tenker jeg at disse cupcakesene ville passet godt, om det var sånne festkriterier 🙂
      Kos dere med avslutningsfesten 🙂
      <3

    13. natheless: Jeg prøvde oppskrifta di, og muffinsene ble med på 10. klasseavslutning. De ble gode. Brukte blåbær i dem! Fikk med noen hjem igjen for DER var det mange kaker! 🙂

    14. Eva: Nå brukte jeg oppskrifta til Natheless denne gangen, men jeg skal gå inn og se på den du har lagt ut. Takk skal du ha!! 😀 Det skulle ikke være festkaker i kveld, for det var ikke asjetter der. Derfor gikk det i langpannekaker og lignende. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg