En deig kan brukes til så mangt……..

 

Neida, jeg har ikke tenkt å starte matblogg…..

Disse to brødene har imidlertid en litt spesiell historie….

De skulle egentlig ha vært pizzabunner…. Skjebnen ville det imidlertid annerledes………

Dattera mi hadde laget pizzadeig nede hos faren sin på formiddagen i dag.

 (Eksen og jeg bor ca 300 meter unna hverandre).

Så fikk hun vite at det ikke kommer så mange gjester som hun hadde beregnet mat til.

 

Hun hadde fått en liten oppgave i forbindelse med en viss filminnspilling som foregår her i dag…..

På formiddagen kom hun derfor gående opp bakken…….. med en plastbolle under armen.

I bollen lå det en god porsjon pizzadeig…….

Hun tilsatte litt ekstra grovt mjøl og litt krydderurter.

Så ble deigen trillet til to runde, fine brød.

Hun penslet dem med rapsolje og strødde på havsalt, oregano og timian.

Nå har a’ mor kost seg med ferskt brød med “godt smør” på!

 

Fine å sjå på…….

Smaka godt gjorde døm og…….

 


13 kommentarer
    1. De der brøda så riktig så gode ut.
      Ellers er det vel ikke premiere ennå…..for det var nye opptak på gang vel?! jeg skal lese meg opp på å lese meg bakover…..om det går. For registrerte at du hadde fått tilbud om rolle…..kanskje. Tror ikke jeg kommenterte (har en uvane med å lese innlegg, og så tenker at jeg kommer tilbake til saken NÅR jeg har bedre tid….noe jeg aldri greier å få til).

    2. BforB: Her foregår det opptak i dag. Er en gjeng med ungdommer som flyr ut og inn her – og jeg har “gjemt meg” foran dataen. Skal vel “I ilden ” som politidama i kveld eller i morgen. Har ikke så mange replikker, og det blir ingen “stunt” så vidt jeg vet! 😉

    3. Det høres riktig trivelig ut, men skjønner det kan være godt å gjemme seg litt :).
      Bra du slipper stunta da, men tenkt om du kan få legge ut resultatet…eller linke…eller noe slikt….i framtida, når alt er klippet og klart.

    4. Så lurt å utnytte en fin deig på den måten 🙂 Og de ble jo riktig fine også :))
      Spennende med den innspillinga da…får vel høre litt mer om det..håper jeg :))

    5. Herlig med et nytt type brød da, og helt uventet forsåvidt 🙂 pizzabrød 🙂 Jeg har vært på Harry-tur, spist på kafe og dropper middagen helt i dag. Har kun litt snop i sekken 😉 Nå er jeg på toget hjem igjen. Har vært et fint døgn med bestevenninnen og mye opplevelser på kort tid 🙂

    6. Så jo kjempegode ut. Her går det bare i hjemmebakt.. der er jeg bortskjemt gitt.. men hender jeg slår opp brødene da.. men ikke veldig ofte 😀 ha en god helg

    7. Flink da! Ja, en pizzadeig kan brukes til så mangt. Det er ikke lenge siden jeg la ut at jeg hadde laget eplekake av pizzadeigen min. Godt ble det også. Brødene dine så fristende ut, det er nesten så jeg kjenner duften av urtene og varm gjærbakst! Kos deg i kvelden.

    8. natheless: Takk – og i like måte. 😀 Ja, de var kjempegode!!! Eplekake av pizzadeig – ja, det er vel kanskje bare å ha i litt søtt + epler så blir det eplekake – god som noen. Gjærbakst er jo en fin basis med mange variasjonsmuligheter.

    9. dedicat: Ja, jeg har skjønt at det ikke er mye halvfabrikata hos dere. Det var jo imponerende med alt dere hadde lagd av fisken. Da vet en hva som er i maten – palmeolje og andre uhumskheter styrer en unna når en lager maten fra bunnen av. 😀

    10. frodith: Koselig med venninnetur og fri fra matlaging. Ja, jeg satte pris på at hun tenkte på at jeg skulle få smake, da det ble deig til overs. 😀

    11. annebe: Ja, de ble fine, og det var kjempegodt med det krydderet på toppen. Bruker Maldonsalt – det er svakt rosa og veldig godt!! 😀 Ja får se om jeg legger ut en filmsnutt etter hvert. Det gjenstår en del opptak + redigering, men det er jo en påskekrim, så de bør stå på med å få den ferdig!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg