Karidansens rundstykkeoppskrift!

 

Jeg fant på ei rundstykkeoppskrift i går……

….eller….

…..IDEEN har jeg fått av dattera mi. Det med å ta utgangspunkt i havregrøt og tilsette revne gulrøtter.

Nå har jeg imidlertid satt det hele i system, for jeg mistenker at frøkna bare “Slumper” når hun setter i gang…..

…..men godt blir det!!

(Jeg slumper ofte sjøl også, har bare samme mengde væske hver gang!)

 

Karidansens rundstykker 

 5 dl lettkokte havregryn

5 dl vann 

5 dl mjølk (Jeg brukte helmjølkrester for å få brukt opp det som Junior hadde hentet fra mjølketanken i fjøset)

2 ts havsalt

2 dl byggmjøl

2 dl grovbakst

1 pk tørrgjær

4 middels store, revne gulrøtter

50 g smeltet smør

Siktet hvetemjøl til passe deig (Jeg brukte ca 1,5 liter)

 

1. Kok havregrøt av havregryn og vann. Spe med litt av mjølka.

2. Ha grøten i en bolle, tilsett resten av mjølka og rør det inn. 

3 . Tilsett smøret.

4. Bland resten av det tørre, inkludert tørrgjær og salt, og ha det i.

5. Tilsett de revne gulrøttene.

6. Tilsett siktet hvetemjøl til deigen blir passe fast. (Den blir ikke så veldig fast pga gulrøttene)

 

Når deigen har hevet seg, knar du den opp og deler den i 24 emner.

Sett rundstykkene på bakepapir og pensle med vann. 

Strø på en blanding av :

1 ts tørket basilikum

1 ts tørket timian (Du får billig krydder i poser hos Søstrene Grene eller på TGR!)

2 ts havsalt (Jeg brukte Maldon – salt)

 

La rundstykkene heve.

Stek dem ved 220 grader i 12-15 min. 

 

Disse er kjempegode til rykende varm, hjemmelaget tomatsuppe………

……eller indisk kyllingsuppe med diverse grønnsaker, kokosmjølk og karri!!


Mmmmmmmm………..saftige rundstykker, piffet opp med krydderurter…….!

 

 

 

18 kommentarer

Siste innlegg