Jeg fant på ei rundstykkeoppskrift i går……
….eller….
…..IDEEN har jeg fått av dattera mi. Det med å ta utgangspunkt i havregrøt og tilsette revne gulrøtter.
Nå har jeg imidlertid satt det hele i system, for jeg mistenker at frøkna bare “Slumper” når hun setter i gang…..
…..men godt blir det!!
(Jeg slumper ofte sjøl også, har bare samme mengde væske hver gang!)
Karidansens rundstykker
5 dl lettkokte havregryn
5 dl vann
5 dl mjølk (Jeg brukte helmjølkrester for å få brukt opp det som Junior hadde hentet fra mjølketanken i fjøset)
2 ts havsalt
2 dl byggmjøl
2 dl grovbakst
1 pk tørrgjær
4 middels store, revne gulrøtter
50 g smeltet smør
Siktet hvetemjøl til passe deig (Jeg brukte ca 1,5 liter)
1. Kok havregrøt av havregryn og vann. Spe med litt av mjølka.
2. Ha grøten i en bolle, tilsett resten av mjølka og rør det inn.
3 . Tilsett smøret.
4. Bland resten av det tørre, inkludert tørrgjær og salt, og ha det i.
5. Tilsett de revne gulrøttene.
6. Tilsett siktet hvetemjøl til deigen blir passe fast. (Den blir ikke så veldig fast pga gulrøttene)
Når deigen har hevet seg, knar du den opp og deler den i 24 emner.
Sett rundstykkene på bakepapir og pensle med vann.
Strø på en blanding av :
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian (Du får billig krydder i poser hos Søstrene Grene eller på TGR!)
2 ts havsalt (Jeg brukte Maldon – salt)
La rundstykkene heve.
Stek dem ved 220 grader i 12-15 min.
Disse er kjempegode til rykende varm, hjemmelaget tomatsuppe………
……eller indisk kyllingsuppe med diverse grønnsaker, kokosmjølk og karri!!
Mmmmmmmm………..saftige rundstykker, piffet opp med krydderurter…….!
Så flinke dere er som lager egen oppskrift å greier, så veldig gode ut:). Nam nam:). Ønsker deg en fortsatt fin onsdag:). Klem
Mmmmmmm jeg skal bake!!!! Har funnet frem bakeboken min – tenkte skulle bake rundstykker – og jeg skal raspe gulrøtter i 😀 Takk for tips! De så supre ut, de rundstykkene dine 🙂
Det hørtes ut som en skikkelig god oppskrift:) De tror jeg at jeg skal prøve meg på:) Tusen takk og ha en strålende kveld:)
Mmm de ser gode ut 🙂
Det hørtes godt ut, og SÅ enda bedre ut 😀 Skulle ønske jeg var en liten bakermester harepus altså 🙂 Lyst på hjemmebakt. Jeg får ta meg fri i vinterferien og bake litt 😀
jeg tror deg når du sier dei er gode,dei ser gode ut også
Kan nesten kjenne lukten av gjærbakst helt hit til Sandefjord 🙂 Ble sulten her jeg. Denne må jeg jo prøve. Så genialt/originalt å ha gulrøtter i, må jo bli ekstra saftig av det. Jippi nå skal jeg se å få bakt en av dagene. Takk for oppskrift 🙂
Maren: Tusen takk, Maren! Ja, de ble veldig gode!! 😀
Etdiktomdagen: Takk! Ja, de ble gode. Gulrøttene gjør dem ekstra saftige! 🙂
birdbay: Her er det variasjonsmuligheter, men greit å ha en basis å gå ut fra! 🙂
tepausen.blogg.no: Ja, de ble veldig gode og saftige! 🙂
Som du frister! Det hørtes saftig godt ut! Dette skal jeg prøve en dag! Tusen takk! 🙂
frodith: Gjærbakst synes jeg er noe av det enkleste. Formkaker er jeg ikke så god til å lage! Ja, du får lete fram bakergenene i vinterferien! 🙂
fruensvilje: Takk, ja det ble de! 🙂
MOONBEAMSCORNER: Takk, og vær så god! Det gjør seg med gulrøtter. Hvis du ikke har på krydder på toppen, er det godt med LITT mer salt i deigen! 🙂
natheless: Takk og lykke til! 🙂 Det går jo an å variere melsortene…man tager hva man haver! 🙂
De så veldig gode ut….. jeg baker så lite – må bli flinkere…. dufter og smaker jo så godt! 🙂
Margrethe Hjertaas: Ja, det er lite som slår duften av fersk gjærbakst! Jeg bakte lite i noen år….men nå er jeg blitt så glad i hjemmelaget. Dessuten har jeg bedre tid nå enn jeg hadde da unga var små! 🙂