Jeg koser meg om dagen….

 

………og det er flere årsaker til det! Jeg har litt ekstra å se fram til akkurat nå……..

……og det er mye spennende….og nytt som skjer rundt Karidansen om dagen. Jeg har jo nevnt noe om det, så dere som har kjent meg en stund vet en del om hva det dreier seg om!

Nok om det!

En av de små tingene jeg gleder meg over, er at det er ferskt lammekjøtt i butikkene! Jeg er nemlig veldig glad i lammekjøtt!

Han som forpakter garden min har sau og storfe, men det er lite sannsynlig at dagens middag kommer fra noen av lammene som tråkket rundt her i vår!

Dagens middag :

Stekt skive av lammelår med “Hem’laga” rotstappe!, litt agurk, tomat og persille til pynt…….. og en dæsj med ripsgele.

(Geleen har jeg kjøpt ferdig – skal ikke skryte på meg at jeg har lagd DEN sjøl også!)

 

Jeg legger ei skive lammelår på lokket til ei ildfast form. Har på noen klatter meierismør, økologisk havsalt, og rosmarin. Så lar jeg det stå i stekeovnen på ca 150 grader  i 45-60 minutter.

Til rotstappa har jeg brukt :

1 lita kålrot

2 små gulrøtter

4 mellomstore poteter

litt grønnsakbuljong (terning eller pulver)

 litt grovmalt pepper

 1 ss. meierismør

Skrell potene og grønnsakene, og del i biter. Kokes til det er mørt. Mos de kokte grønnsakene, og tilsett grønnsakbuljong og grovmalt pepper etter smak. Ha i  meierismøret og gjerne litt av krafta fra lammet.

 

Dette er rikelig til to personer. Jeg synes stappa mi er kjempegod! Jeg bruker de samme ingrediensene som mora mi. Hun har alltid laget veldig god mat, og er svært dyktig på kjøkkenet!

I og med at det er poteter i stappa, dropper jeg som regel poteter og saus til dette!

 

Jeg satte meg ut på verandaen og spiste…..

….så i dag kan jeg skryte av at jeg har “Vært ute og spist!”

20 kommentarer
    1. Tror jeg har en anelse ..fint å ha fine ting å se frem til :))..den maten så “rågod” ut..bruker alt for sjelden sau /lam..mest til fårikål..har noe med vanen å gjøre tror jeg..kjøper liksom de faste tinga..må skjerpe meg litt der …for det er jo så mye som er godt :))..ute og spist ja..hehe…

    2. etdiktomdagen: Takk, ja den måten jeg har spist”Ute” på…faller ganske rimelig, sammenlignet med å gå på restaurant. (Men det hender at jeg unner meg det, også!) 😀

    3. annebe: Fårikål er veldig godt – særlig dagen derpå….. Problemet her er at jeg er den eneste i huset som elsker fårekjøtt. Da blir det litt voldsomt med ei diger fårikålgryte. Av unga er det bare eldstemann som spiser sau….og han har jo flyttet vekk fra Gryta Hennar Mor for lengst!

    4. kjekt å gle seg til noe,og gode dager er ikke det verste mann har uansett :)) middagen ser nydelig ut,desverre er ikke mannen glad i lammekjøtt bortsett fra pinnekjøtt til jul :)) men godt er det synes eg da

    5. Så bra 😀 Ha en knall helg videre! Hadde forresten satt uendelig masse pris på om du tok en tur innom bloggen min og følgte den 🙂

    6. snippen: Jeg stakk innom bloggen din, jeg. Du ser ut til å være en kreativ sjel…….Samtidig sitter jeg med følelsen av at du la igjen denne kommentaren mest for at jeg skulle følge bloggen din….Tar jeg feil? 😉

    7. Jeg liker å lese og las innlegget ditt 😉 Er bare en som vil spre litt glede! Og siden jeg alt var her, kunne jeg vel dele min egen blogg…? Om det ikke var greit er det bare å slette kommentaren, var ikke noe slemt ment! Ha en bra helg videre uansett 😀

    8. snippen: Helt i orden! Jeg er litt forutinntatt fordi det er så mange som legger igjen nøyaktig samme kommentar på ulike blogger, kun i den hensikt å få lesere sjøl….Da synes jeg intensjonen er feil……Ser jeg at du legger ut innlegg som virkelig vekker min interesse….kan det hende at jeg vil følge bloggen din! 🙂

    9. Lam og sauekjøtt er undervurdert mat – ikke bare som fårikål. Både som spekemat og som saltkjøtt. Det lages også mye god ost av fåremelk. I går var jeg i Tr.h. sentrum på en kombinasjon av “Bondens Marked” og “Internasjonalt marked” med tilbydere av både “kortreist” mat og “langreist” – Italia – Frankrike – Hellas med fler. Kjøpte bl.a. parmaskinke og italiensk ost – samt noen nydelige saue-oster fra Frankrike. Ellers MÅ du prøve ostene fra TINGVOLL-OST (de heter Edel Frue og Vismann) hvis du har muligheten samt GROTTEOSTEN fra Hitra. De er himmelske og har vunnet priser. Ellers kjøpte jeg også “surøl” fra Austmann bryggeri (se austmann.no) som smaker som litt småsurt og bittert hjemmebrygget øl – slik du fikk under slåtten før i tida. Varme dager – tørt høy – støv – tørst…og surøl. Bare helt nydelig.

    10. Ellers glemte jeg å “reklamere” for Nedre Ekre Gård i Heidal som jeg anbefaler på det varmeste. De har god tradisjonsrik norsk mat – se deres hjemmeside http://www.nordre-ekre.no for info. Egentlig liker jeg ikke reklame på blogg men denne gjør jeg glatt et unntak for.

    11. rteworld: Hmm…aldri hørt om de ostene. Er litt “pysete” med ost, men er veldig glad i fetaost, så hvis de ligner på det, så liker jeg dem nok! Har nettopp vært i Hellas. Der ble det mye gresk salat og “Lam Kleftiko”! Har vokst opp med “Hembrygd øl”, men det var brygget på Tomtebrygg, og var veldig søtt og barnevennlig.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg